Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Επαγγελματικά tips για φυσικό μακιγιάζ !


Γι' αυτή την εποχή, σας συστήνω ανεπιφύλακτα ένα φυσικό μακιγιάζ, το οποίο δίνει λάμψη στο πρόσωπο και τονίζει διακριτικά τα χαρακτηριστικά του.

1. Concealer: Επιλέξτε ένα προϊόν που εναρμονίζεται με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας, για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους. Προτιμήστε μια ενυδατική φόρμουλα. Απλώστε το προϊόν με πινέλο, σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος της κάτω βλεφαρίδας, αλλά και σε κάθε άλλο σκούρο σημείο. Με το δείκτη του χεριού ομαλοποιήστε το αποτέλεσμα έτσι, ώστε να μην υπάρχει χρωματική διαφορά.
Προσοχή: Μη βάζετε δύναμη στα δάχτυλα, γιατί έτσι θα αφαιρέσετε το προϊόν και θα έχετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν οι μαύροι κύκλοι εξακολουθούν να είναι έντονοι, απλώστε μια επιπλέον, απαλή στρώση concealer.
2. Make-up: Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση και σύνθεση.
- Εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή: Προτιμήστε μια oil free φόρμουλα και απλώστε το προϊόν με τα δάχτυλα ή ένα ειδικό σφουγγάρι μόνο στα σημεία όπου το δέρμα εμφανίζει ατέλειες, όπως το Τ του προσώπου και πιο ελαφρά στο μέτωπο και το πιγούνι.
- Εάν η επιδερμίδα σας είναι κανονική, ξηρή ή αφυδατωμένη: Επιλέξτε μια υπέρ-ενυδατική φόρμουλα, όπως το luminous Moisturizing Foundation της Bobbi Brown (τιμή 55 ευρώ). Χαρίζει ενυδάτωση και λάμψη. Απλώστε το προϊόν στο μέτωπο, τη μύτη, τα ζυγωματικά και το πιγούνι, με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.
3. Ρουζ: «Τίποτα δεν κάνει τη γυναίκα τόσο όμορφη όσο μία πινελιά ρουζ» υποστηρίζει η Bobbi Brown. Βάλτε ρουζ στο ειδικό πινέλο και χτυπήστε το ελαφρά, ώστε να αφαιρέσετε την ποσότητα που περισσεύει. Χαμογελάστε και απλώστε το ρουζ στα μήλα του προσώπου με κινήσεις προς τα έξω και προς τα κάτω (σαν να δημιουργείτε μια γωνία). Με τα υπολείμματα που έχουν μείνει στο πινέλο, περάστε απαλά το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι, για πιο «ζεστό» αποτέλεσμα.
4. Μάτια Σκιά-περίγραμμα: Διαλέξτε μια απόχρωση που ενισχύει το φυσικό χρώμα και τη λάμψη των ματιών σας. Σας προτείνουμε κάποιον καφέ μπρονζέ τόνο. Απλώστε τη με πινέλο σε όλο το επάνω βλέφαρο, σβήνοντας απαλά στην εξωτερική γωνία των ματιών. Για να δώσετε ένταση στο βλέμμα, κάντε μία λεπτή γραμμή πολύ κοντά στο επάνω βλέφαρο. Προτού απλώσετε το προϊόν, σκουπίστε την ποσότητα που περισσεύει από το απλικατέρ με ένα χαρτομάντιλο. Εναλλακτικά, για πιο διακριτικό αποτέλεσμα, κάντε τη γραμμή με ένα απαλό μολύβι και ολοκληρώστε με καφέ σκούρα ή μαύρη μάσκαρα.
Tip: Απλώστε τη μάσκαρα από τη ρίζα της βλεφαρίδας προς τα έξω. Εφαρμόστε και δεύτερο στρώμα για πιο έντονο αποτέλεσμα, αφήνοντας να περάσουν ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να στεγνώσει η πρώτη εφαρμογή. Εαν έχετε ανοιxτόχρωμα χαρακτηριστικά, αποφύγετε τη μαύρη μάσκαρα, που δίνει έντονο αποτέλεσμα.
5. Φόρμα στα φρύδια: Τονίστε διακριτικά το σχήμα τους με ένα ειδικό προϊόν για φρύδια. Απλώστε μια απόχρωση κοντά στη φυσική σας, χρησιμοποιώντας το πινέλο των φρυδιών. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη φυσική γραμμή τους. Αν, πάλι, τα φρύδια σας έχουν ελαφρά καθοδική πορεία και θέλετε να δείχνουν πιο «σηκωμένα», τονίστε με λίγο πιο σκούρο χρώμα το τελείωμά τους προς τα επάνω.
6. Χείλη -Lip gloss: Δίνει λάμψη στα χείλη και τα βοηθά να δείχνουν πιο αισθησιακά και σαρκώδη.
Προσοχή: Εφαρμόστε το προϊόν σε στεγνά χείλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου