Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

16ος,17ος,18ος,19ος & 20ος αιώνας!

16ος αιωνας:
Αναγέννηση είναι το όνομα που δίνεται σ'αυτήν την περίοδο,επειδή διακρίνεται απο τον επανερχομό στις τέχνες και τις επιστήμες της Ευρώπης.Η ιέρεια της Αναγγένησης ήταν η Βασίλισσα της Αγγλίας η Ελισάβετ η οποία χαρακτηριστικό στοιχείο είχε τα κόκκινα μαλλία και τα βαρύ μακιγιάζ το όποιο μάλιστα καθώς γερνούσε εκείνη το έκανε ακόμα πιο βαρύ.Συνεχίζεται η χρήση του λευκού μόλυβδου για την δημιουργεία άσπρου προσώπου.Ο κόσμος δε χρησιμοποιούσε φυσικά αποστάγματα απο φυτά για να πάρουν το χρώμα που θα κοκκίνιζαν τα μάγουλα και τα χείλη όπως στις αρχές του αιώνα.
17ος αιωνας:
Σ'αυτόν τον αιώνα το μακιγιάζ μοιάζει παρά πολυ με του 16ου αιώνα με την μικρή διαφορά οτι το μακιγιάζ περιοριζόταν βασικά στην υψηλή κοινωνία στις μεγάλες πόλεις.Οι γυναίκες που ζούσαν στην εξοχή περιορίζονταν να χρησιμοποιούν ελάχιστη πούδρα ή και καθόλου και ζούσαν πιο υγιεινά.
18ος αιώνας:
Οι κυρίες της αυλής συνέχισαν να χρησιμοποιούν έντονο μακιγιάζ,ασπρίζοντας τα πρόσωπα τους και βάζοντας πλούσιο ρουζ σε στρογγυλό σχήμα χαμηλά στα μάγουλα σε έντονο ρόζ χρώμα.Τα χείλη ήταν λεπτά και τα φρύδια ήταν πολυ αχνα σε σχέση με τους περασμένους αιώνες.
19ος αιώνας:
Μετά την Γαλλική Επανάσταση οτιδήποτε σχετιζόταν με την αριστοκρατία πήγε εκτός μόδας.Οι γυναίκες φορούσαν καλλυντικά πολύ διακριτικά ώστε να μην φαίνονται πρόστυχες.Επίσημα όμως οι πούδρες και το βαρύ μακιγιάζ χρησιμοποιούνταν μόνο απο ηθοποιούς της σκηνής.
20ος αιωνας:
Το μακιγιάζ χρησιμοποιόταν για να βελτιώσει το πρόσωπο και όχι για υπερβολή.Γύρω στο 1913 η φωτεινή επιδερμίδα,τα σκούρα φρυδια και τα γεμάτα χείλη σε σχήμα μπουμπουκιού ήταν στην μοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου